Lectii de gatit din Cambodia

Felul meu de a mă re-întoarce din când în când în Cambodia fără să plec prea departe de casă este să bag la wok câteva ingrediente proaspete, așa cum ne-a învățat cândva o doamnă.

Eram în complexul de temple Ankor Wat, pe unul dintre drumurile lungi și prăfuite care traversează jungla între temple. În calea noastră iese un puștiulică cu o foaie scrisă de mână și o flutură zâmbitor: „Menu Lunch”. Lucra pentru una din dughenele instalate la marginea drumului, unde găteau mama și bunica lui.

Acuma…foame ne era, sete nu mai zic, frică de ce o fi în bucătărie cât cuprinde. Așa că am făcut ce ar face orice om normal, ne-am înțeles din gesturi ce vrem de pe foaia obosită și ne-am instalat direct la ele în bucătărie, să vedem cu ochii noștri ce se face, cum se face.

Doamnelor și domnilor, vă prezint o rețetă mută de porc cu ananas la wok, ca la bunica la țară.

Lista de ingrediente, din ochi:

  • morcov
  • ceapa
  • rosie verde
  • ardei gras
  • carne de porc
  • ananas
  • ghimbir proaspat
  • usturoi
  • ulei
  • sos de creveti/soia/peste
  • orez fiert ca garnitura

Lasă un răspuns