La mare cu autostopul – blablacar.ro

Cum anul asta de 1 mai ne-am trezit fara masina functionala si fara mari planuri facute in avans, am cautat cea mai eficienta metoda de a ajunge pana la mare pe ultima suta de metri.

CFR-ul a fost prima varianta incercata, insa pretul pentru doi calatori pana in Eforie Nord se ridica la 120 de lei si trebuia fie sa venim cu o zi mai tarziu fie sa imi iau o zi de concediu (din cele ZERO pe care le mai am anul asta) ca sa ne potrivim pe programul de trenuri.

Urmatoarea varianta pe lista: blablacar.ro, un portal prin care poti gasi oameni care au drum spre diverse destinatii si ofera un loc (doua, trei) la ei in masina.

Pretul? 70 de lei amandoi pana in Eforie. Am ales sa mergem cu Alex M., am stabilit un loc de intalnire si la ora 19.45 plecam spre mare.

IMG_2260

Ca orice comunitate in care utilizatorii ofera serviciile (airbnb despre care am scris aici, couchsurfing, uber) cine alege sa faca parte isi asuma riscurile dar si responsabilitatile iar bunul simt este prima pavaza.

Am avut ceva strangeri de inima sa ma bazez pe atentia la drum a unui necunoscut insa pana sa iesim din Bucuresti nu a tras brusc de volan asa ca am ales sa raman in masina.

Pe langa noi si Alex M mai era in masina un alt „client” blablacar, Marius. De felul lui din Mangalia, Marius face drumul Bucuresti-acasa cu blablacar in fiecare saptamana si desi prin portal a mers cu orice de la TIR la Tico, s-a declarat un fan inrait al serviciului de ride-sharing.

Ne asteptam ca experienta sa se incheie undeva la intrarea in Eforie sau in centru insa Alex M ne-a dus pana in fata cazarii, salvand-ne multe minute de mers pe jos cu rucsacul in spate.

Ca serviciu, blablacar pare foarte potrivit pentru ceea ce cautam, o metoda ieftina si simpla de a ajunge de la A la B.

In cel mai bun caz, ajungi la destinatie cu ceva prieteni noi, in cel mai rau caz vei afla despre niste radiouri atat de obscure incat nici Shazam nu stie melodiile.

Semnat, cei mai noi fani Doina FM.

Voi ati incercat blablacar?

Lasă un răspuns